صبح 28 دسامبر 2005 ماهواره آزمایشی ناوبری اروپایی به نام GIOVE-A به فضا پرتاب شد. این ماهواره یکی از دو ماهواره آزمایشی است که ساعت 8 و 49 دقیقه روز چهارشنبه 7 دیماه از پایگاه فضایی کسمودرومی قزاقستان پرتاب شد. 3 ساعت و 42 دقیقه بعد تز پرتاب در مدار قرار گرفت ( با زاویه میل مداری 56 درجه، ارتفاع 23216 کیلومتراز سطح زمین و به وزن 602 کیلوگرم ).
سکوی ماهواره بوسیله فن طراحی فضایی انگلیس برای یک مأموریت دو ساله ساخته شده است که از آن برای آزمایش سیگنالهای ناوبری و ساعت اتمی که در قلب سیتم تعیین موقعیت ماهواره ای گالیه قرار دارند، استفاده خواهد شد. فرکانسهای امن بوسیله اتحادیه ارتباطات از دور برای اجتناب از هرگونه تداخل ممکن با امواج رادیویی از سیستم های تعیین موقعیت روسی و امریکایی، به اروپا واگذار شده است. در این سیستم از دو ساعت اتمی روبدیوم برای اطمینان از زمان دقیق و تولید سیگانهای میکروموج در باند ال استفاده می شود. این سیستم طوری طراحی شده است که با 30 ماهواره بتواند محدوده 75 درجه شمالی و جنوبی عرض جغرافیایی را پوشش دهد.
دومین ماهواره آزمایشی به نام GIOVE-B تا چند ماه دیگر در سال 2006 پرتاب می شود. ماهواره دوم قادر خواهد بود سه سیگنال را به طور همزمان ارسال نماید در حالیکه ماهواره اول توانایی ارسال دو سیگنال را به طور همزمان دارد. در سال 2008 برای اولین بار 4 عضو فعال ناوگان این سیستم برای امتحان کردن در فضا قرار خواهند گرفت و سپس تا سال 2010 به تدریج 26 ماهواره دیگر در مدار قرار خواهند گرفت.
TopSat First Light
اولین تصاویر ماهواره TopSat به زمین رسید. این ماهواره یک ماهواره کوچک تصویر بردار است که توسط چند شرکت انگلیسی به رهبری QinetiQ تولید گشته است.
این ماهواره 11 هفته است که از تاریخ 27 اکتبر 2005 در مدار قرار گرفته است. قدرت تفکیک مکانی. 2.8 متری ( تصاویر پانکروماتیک) و 5.7 متری (چند طیفی) آن برای بسیاری از کارها مناسب است. به این ترتیب ماهواره دیگری به جمع ماهواره های با قدرت تفکیک بالا (High Resolution) اضافه گردید.
نکته قابل توجه هزینه پایین تولید این ماهواره است که حدود 30 میلیون دلار گردید، در صورتیکه هزینه تولید یک چنین ماهواره ای 5 برابر بیشتر است.
بجز هزینه پایین این ماهواره قادر است تا تصاویر خود را به آنتنهای موبایل و یا ثابت نیز ارسال دارد.
جالبترین قسمت این قضیه قرار است در آینده اتفاق بیفتد و آن ارسال 2 یا 3 ماهواره دیگر از این نوع به طور همزمان است که به این صورت با توجه به قابلیتهای ماهواره و همچنین تعداد آنها رکورد اخذ تصاویر (Temporal Resolution) با قدرت تفکیک بالا به یک روز می رسد. و به این ترتیب می توان به انتظار تحولی عظیم در اخذ تصویر از سطح زمین بود. شاید دوباره الگوریتمهای مبتنی بر تصاویر چند زمانه جان بگیرند.
منبع :
ASM Newsletter - Asian GIS, Remote Sensing, Positioning and Surveying
http://www.asmmag.com/ASM/content/2006/ASM_028/main_news_5.html
این کتاب با عنوان ژئودزی و کارتوگرافی ریاضی در 8 فصل و 352 صفحه برای پر کردن خلأ منابع درسی و حل مشکل نقشه برداری و کارتوگرافی در مناطق بزرگ تهیه و آماده چاپ شده است. عناوین فصلهای این کتاب عبارتند از:
1- مفاهیم اساسی کارتوگرافی ریاضی 2- کارتوگرافی ریاضی و سیستم مختصات
3- کارتوگرافی ریاضی و مقیاس 4- کارتوگرافی ریاضی و سیستم تصویر
5- سیستم های تصویر ریاضی 6- کارتوگرافی ریاضی و نرم افزارهای محاسباتی
7- بانک اطلاعاتی سیستم های تصویر 8- فرهنگ لغات تخصصی، پیوستها و منابع
این کتاب تألیف و ترجمه مهندس رستمی و مهندس امامی از اعضای هیئت علمی دانشگاه ها بوده و توسط انتشارات آزاده در حال چاپ بوده و در بهمن ماه عرضه می شود.
رکورد رؤیت هلال در روز با چشم غیر مسلح با جدایی 24 درجه و 7 دقیقه ماه از خورشید در در ساعت 13 و 45 دقیقه روز پنجشنبه 8 دیماه 1384 مصادف با 26 ذیقعده 1426 و 29 دسامبر 2005 توسط جمعی از دانشجویان نقشه برداری دانشگاه تفت به سرپرستی مهندس رستمی، شکسته شد. رکورد قبلی متعلق به آقای مهندس سید محسن قاضی میرسعید از تهران در 7 سپتامبر 2002 در رصدگاهی حوالی زرند کرمان با جدایی 24 درجه و 47 دقیقه بوده است. برای اطلاعات بیشتر به سایت گروه غیر حرفه ای رؤیت هلال مراجعه کنید:
WWW.UGCS.ir
اضافه می شود که پارامترهای مختلفی برای رکورد گیری رؤیت هلال وجود دارد که هر چه ماه به خورشید نزدیکتر می گردد، رؤیت سخت تر و رکورد بهتر می شود.
”همایش و نمایشگاه ژئوماتیک 85 ” در اردیبهشت ماه سال 1385 در سازمان نقش هبرداری کشور برگزار می گردد.
سازمان نقشه برداری کشور از همۀ استادان، پژوهشگران
و کارشناسان محترم دعوت کرده تا مقالات کامل خود را به همراه 3 نسخه اضافی، در مورد محورهای همایش به دبیرخانۀ همایش ارسال دارند.
موضوعات مانند سال گذشته و ....
مقالات کامل حاوی عنوان، چکیده، مقدمه، تحقیقات انجام شده به صورت کمّی و کیفی، نتایج به دست آمده و نتیجه گیری و توصیه برای تحقیقات بعدی حداکثر در 10 صفحۀ A4 و متن اصلی مقاله با قلم لوتوس و نازک پوینت
13 باشد.مهلت ارسال مقالات کامل : ۲۵/۱۱/۸۴
اطلاعات بیشتر در سایت سازمان : http://www.ncc.org.ir
اولین سری از 30 ماهواره تعیین موقعیت ماهواره ای اروپایی گالیله که برای رقابت با سیستم تعیین موقعیت GPS طراحی شده است، بوسیله موشک روسی به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار قرار گرفت.
- ششمین نشست ماروزی- هوتین، ژئودزی تئوری و محاسباتی : حد و مرز ژئودزی مدرن
29 می تا 2 ژوئن 2006 (8 تا 12 خرداد 1385) دانشگاه واهان چین
اطلاعات بیشتر به زودی از سایت http://www.sgg.whu.edu.cn/icct_hm.html اعلام می شود.
- اولین نشست بین المللی IGFS : میدان ثقل زمین
28 آگوست تا اول سپتامبر 2006 (6 تا 10 شهریور1385) استانبول ترکیه
این نشست از سری نشستهای شکل گیری کمیسیون ژئوئید و ثقل می باشد. هدف اصلی، جمع کردن دانشمندان کاری علوم زمین باهمدیگر در سطح عمومی میدان ثقل زمین است. مراجعه به سایت www.igfs2006.org در این زمینه بد نیست.
- نشست فریم های رفرانس ژئودتیک (GRF2006)
9 تا 13 اکتبر 2006 ( 17 تا 21 مهر 1385 ) مونیخ آلمان
انجمن بین المللی ژئودزی (IAG) از دانشمندان و کارشناسان همه کشورها برای شرکت در این نشست دعوت بعمل آورده است. این کنفرانس فرصت خوبی برای ارائه نظرات و رشهای جدید و بحث روی مدلهای اصلاح شده خواهد بود. همچنین گزارش نتایج قبلی تعریف و تحقق فریم های رفرانس ژئودتیک می باشد. اطلاعات بیشتر در این سایت آمده است :
http://iag.dgfi.badw.de/?grf2006
- انجمن علمی علوم ژئوماتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت تأسیس شد.
انجمن علمی علوم ژئوماتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت از طریق برگزاری انتخابات بین دانشجویان رشته کارشناسی نقشه برداری توسط مدیر گروه نقشه برداری این واحد دانشگاهی بصورت زیر تأسیس شد:
مسئول انجمن: سعید هروی
اعضای اصلی هیئت مدیره نقشه برداری و نجوم: حسن غفاری، ایمان ناصری، حمید رضا مدیر روستا، علی فلاح و میلاد غفوری.
اعضای علی البدل : وهاب ساریخانی و علی پراکند و محسن نجاتیان
فعالیتهای این انجمن پس از ثبت نهایی در بین انجمنهای دانشگاه آزاد، بصورت رسمی آغاز خواهد شد.