ژئواینفو: اطلاعات موضوعی علوم ژئوماتیک

اطلاعات موضوعی و خبرهای مفید و مهم در مورد شاخه های مختلف علوم ژئوماتیک که معمولا به طور پراکنده وجود دارد.( رستمی و فاطمی)

ژئواینفو: اطلاعات موضوعی علوم ژئوماتیک

اطلاعات موضوعی و خبرهای مفید و مهم در مورد شاخه های مختلف علوم ژئوماتیک که معمولا به طور پراکنده وجود دارد.( رستمی و فاطمی)

استفاده از داده های آنلاین سازمان راهداری و ...

یکی از ابزارهای شناسایی وقایع جاده ای، استفاده از دوربین های هوشمند شناسایی خودکار وقایع (AID ) می باشد. این دوربین ها که ترکیبی از دوربین های شناسگر و دوربین نظارتی هستند، شرایط ترافیک در حوالی محل استقرار دوربین را شامل موارد زیر بطور خودکار مشخص می نمایند:

• کاهش ناگهانی سرعت جریان عبوری در حوالی محل استقرار دوربین
• وقوع صف ترافیکی در حوالی محل استقرار دوربین
• توقف یک وسیله در حاشیه مسیر و یا سطح راه
• حرکت وسایل در خلاف جهت
• وجود اشیاء بزرگ بر سطح راه
• عبور عابر از عرض راه و ...
به محض تشخیص یکی از موارد فوق، سیستم با ارسال آلارم برای اپراتور(های) مستقر در مرکز، وی را از وقوع یک واقعه غیر قبال انتظار در سطح راه اگاه می سازد. اخیرا سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور اقدام به در اختیار قرار دادن اطلاعات و داده های این شبکه نظارتی از طریق سایت خود نموده است. علاقه مندان می توانند وضعیت جاده ها را به صورت آنلاین از طریق این داده ها مورد بررسی قرار دهند. در ادامه نمونه ای از این تصاویر را که هر 5 دقیقه یکبار به روز می شود را همراه با نشانی اینترنتی سازمان مشاهده می نمایید:

http://iran141.ir/SitePages/Home.aspx

 banner

این ایام سر فضا خیلی شلوغ بود


 همزمان با شنیدن خبر خوش ارسال ماهواره  فجر به فضا خبر ارسال چندین ماهواره در کشورهای دیگر هم منتشر شد.

ماهواره فجر که مدل پیشرفته‌تر ماهواره امید است،۵۰ کیلوگرم وزن و قابلیت های یک "رادار حرفه ای" را دارد و از سلول های خورشیدی برای شارژ باتری و تولید توان و قرار گیری در مدارهای بالاتر استفاده می‌کند. مأموریت این ماهواره انتقال مداری، عکسبرداری (با قابلیت تفکیک ١٠٠٠ تا ۵۰۰ متر) برای نقشه برداری و هواشناسی و ماموریت‌های تحقیقاتی عنوان شده است.

محدودیت موشک های حامل های ماهواره ایران باعث شده تنها امکان قرار دادن ماهواره در مدارهای پایین وجود داشته باشد. اما ماهواره فجر به کمک رانشگر گاز سرد می‌تواند ارتفاع خود را افزایش دهد و در مدار بالاتری مستقر شود. به این ترتیب هزینه پرتاب (به نسبت قرار دادن ماهواره در مدار بالاتر به صورت مستقیم) کاهش می‌یابد و ماندگاری ماهواره در فضا افزایش پیدا می‌کند و از حدود ۳ ماه (در ماهواره‌های قبلی) به یک سال و نیم می رسد.

ماهواره فجر را ماهواره‌بر سفیر فجر (۱-ب) در مدار قرار داده که قابلیت حمل ماهواره را تا وزن ۵۰کیلوگرم در مدار بیضوی ۳۰۰-۴۵۰ کیلومتری دارد.

سازمان فضایی کشور اعلام کرده که پرتاب ماهواره‌های "آت ست"، "شریف ست"، "طلوع" و "ظفر" نیز در دستور کار قرار دارد

.

چین نیز در آخرین روزهای سال میلادی قبل ماهواره سنجش از دوری  Yaogan-23  را با موفقیت در مدار قرار داد. در  اوایل سال نو میلادی نیز هند ماهواره IRNSS 1D  را که چهارمین ماهواره از سری خودش است را در مدار قرار داد. این ماهواره یک ماهواره مربوط به سیستم ناوبری منطقه ای هند است که قرار است با هفت ماهواره کار خود را شروع کند. این سیستم Indian Regional Navigation Satellite System (IRNSS).  نام دارد. روسیه نیز در رقابت فضایی عقب نمانده است و در اوخر سال میلادی گذشته یک ماهواره نسل جدید GLONASS  را در فضا قرار داد.

 

به این ترتیب رقابت فضایی در منطقه کاملا جدی است و ما هرچند گامهای موثر و خوبی در این زمینه برداشته ایم ولی همچنان در ابتدای راه هستیم و می طلبد که مسئولین بودجه و توجه بیشتری را به این حوزه معطوف دارند.

معرفی کتاب برای تفکیک آپارتمان


راهنمای جامع تفکیک آپارتمان ها
ناشر: انتشارات ماهواره
نویسنده: علیرضا امیری - اسماعیل یزدانی
نوبت چاپ: اول
تاریخ چاپ: ۱۳۹۳
تعداد صفحات: ۲۲۶
قیمت: ۱۵۰٬۰۰۰ ریال
سرفصل ها
1- آشنایی با برخیاز اصطلاحات ثبتی
2- ثبت املاک در ایران
3- مبانی تئوری تفکیک آپارتمان ها
4- مبانی عملی تفکیک آپارتمان ها
پیوست ها

ساعت پایان دنیا چیست؟

در سال 1947 برای اولین بار ساعت پایان دنیا به صورت نمادین ابداع شد. در این ساعت با توجه به تحولات جهانی در ارتباط با نابودی تمدن بشری، اقدام به تعیین دقایق باقی مانده تا پایان روز جهان یعنی ساعت ۲۴ نموده اند. این کار توسط بولتن دانشمندان هیات علمی و امنیت اتمی صورت می گیرد. از 68 سال پیش تا کنون این ساعت، 22 بار تنظیم شده است. بدترین وضع مربوط به سال 1953 که دو دقیقه مانده به پایان دنیا به علت جنگ سرد بین ایالات متحده و شوروی بود و بهترین وضعیت در سال 1991 که ۱۷ دقیقه تا پایان دنیا وقت باقی بود. آخرین تصمیم این هیات در سال ۲۰۱۵ با انتشار بیانیه زیر نشان دهنده وضع خطرناک 3 دقیقه به پایان دنیا را نشان می دهد:

" در سال 2015 به دلیل تغییرات مغفول مانده آب و هوایی و نوسازی تسلیحات جدید هسته ای و تعداد بی شمار تسلیحات موجود در زرادخانه های اتمی،‌ خطرات بیش از اندازه و غیر قابل چشم پوشی را پیش روی ادامه بقای بشر قرار داده و رهبران جهان نیز نتوانسته اند اقدامات مقتضی را به سرعت برای حفظ شهروندان از فاجعه احتمالی انجام دهند. " این بیانیه پس از مشاوره با ۱۷ نفر از اعضاء هیات که برنده جایزه نوبل نیز می باشند به طور رسمی در نشانی زیر ارائه شده است:


http://thebulletin.org


تصویر زیر مقیاس تغییرات ساعت پایان دنیا را در 68 سال گذشته نشان می دهد: