یک شرکت انگلیسی سازنده ماهواره به نام Surrey Satellite Technology قرارداری را با یک شرکت چینی به نام Landview Mapping Information Technology جهت ساخت یک ماهواره تجاری سنجش از دور به نام Beijing-1 امضا کرده است.
پروفسور لی وی جین مدیر این پروژه گفته است " این اولین باری است که دولت چین امکان کسب اطلاعات از فضا را به صورت یک قرار داد تجاری ایجاد می کند. ما به نتایج این پروژه خوشبین هستیم" این ماهواره 166 کیلویی سبک یک سنجنده پانکروماتیک 4 متری و یک سنجنده چند طیفی 32 متری با عرض برداشت وسیع 600 کیلومتری در ارتفاع 686 کیلومتری قرار خواهد گرفت. از دیگر امکانات این ماهواره سرعت بالای انتقال اطلاعات (40Mbps) و امکان ذخیره اطلاعات بر روی حافظه داخلی ماهواره می باشد. این ماهواره با هزینه 25 میلیون دلار قرار است حداقل 5 سال به فعالیت مشغول باشد.
این ماهواره جدید تصاویر مورد نیاز مطالعات کشاورزی، منابع آب، محیط زیست، و بلایای طبیعی را برای دولت چین و کاربران دیگر فراهم می آورد. از دیگر کاربردهای داده های این ماهواره مطالعات توسعه شهری و همچنین آلودگیهای شهری ذکر شده است که می تواند در بهتر ساختن شرایط برگزاری المپیک 2008 پکن کمک نماید.
به این ترتیب چین یکی از بسته ترین کشورهای جهان در دهه های پیشین در یکی از پیچیده ترین فن آوری های جهان با کشور رقیب و یا دشمن قدیمی خود (انگلستان) شریک می شود تا نشان دهنده این مسئله باشد که دنیای امروز تنها ایدئولوژی فعال و جاری پیشرفت است و پیشرفت !!!!؟؟؟؟؟ حال این پیشرفت در قبال کنار گذاشتن شعارهای پیشین و اخذ تکنولوژی باشد و ... خودتان قضاوت کنید....!!!
در دنیا سه طبقه مردم وجود دارد.
1- خردمندان که تجارب خود را می آموزند.
2- سعادتمندان که از تجارب دیگران استفاده می کنند.
3- بینوایان که نه از تجارب خود و نه از تجارب دیگران بهره نمی برند.
پس بکوشید که از همه آنچه که می توانید بهره ببرید
سیستم جدید ماهواره های هواشناسی COSMIC
سیستم ماهواره ای COSMIC ( مخفف کلمات :Constellation Observing System for Meteorology, Ionosphere and Climate) مجموعه ای از شش ماهواره است که برای بهبود پیش بینی وضعیت هوا, تغییر نمایش آب و هوا و بالا بردن تحقیقات فضایی آب وهوا در 26 فروردین 1385 از پایگاه نیروی هوایی واندنبرگ به فضا پرتاب شده اند. این ماهواره های مدار پایین, داده های لحظه ای اتمسفر را بصورت روزانه برای هزاران نقطه از زمین به دو منظور تحقیقاتی و پیش بینی هوا بوسیله اندازه گیری سیگنالهای رادیویی از سیستم تعیین مو قعییت GPS که از جو زمین عبور کرده اند را ارائه خواهند داد.
این پروژه یک توافق 100 میلیون دلاری بین تایوان و امریکاست. پروفیلهای دما و بخار آب که از داده های GPS بدست آمده است, در زمینه تحقیق و مشاهده پیش بینی طوفان, گردباد, الگوهای تغییرات شدید آب وهوایی بر اقیانوسها و بهبود پیش بینی بسیاری از نواحی هوایی, به هواشناسان کمک خواهد کرد. از این سیستم انتظار می رود که, اندازه گیریهای چگالی الکترون در یونسفر را برای بهبود آنالیز و پیش بینی فضایی هوا, شامل طوفانهای ژئومغناطیسی (که می تواند برای ماهواره حساس و سیستم های ارتباطی وقفه ایجاد کند و بر شبکه های نیرو در زمین تأثیر بگذارد), انجام دهد. برای اطلعات کاملتر به نشانی اینترنتی زیر مراجعه فرمایید:
سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) با هدف استفاده از تواناییهای بخش خصوصی از تمامی افراد حقوقی و حقیقی که علاقه مند کار در این زمینه هستند دعوت نموده است. تا به حال این سازمان پیشنهادهایی در مورد ساخت ماهواره های مخابراتی دریافت نموده است که در حال مطالعه آنها می باشند. ISRO اعلام داشته است که امیدوار است تا از این رهگذر 10 ماهواره مخابراتی در طی 4 یا 5 سال آینده تولید کند. وظیفه ISRO تنها آموزش و کمکهای موردی خواهد بود.
گرچه نقش ISRO در گذشته بیشتر نظارت دقیق تعریف می شد ولی در طول زمان این وظیفه به بررسی نتایج آزمونها و تنظیم معیارهای کیفیت و اعتمادپذیری محدود گردیده است. در کنار این فراخوان عمومی ISRO از شرکتهای هندی نیز به طور اختصاصی دعوت کرده است تا بر روی تولید ماهواره های کوچک تحقیقاتی پیشنهادهای خود را ارایه دهند. طرح اصلی پرتاب مجموعه ای از ماهواره های 100 کیلوگرمی به فضا است. در حال حاضر هند، 3 ماهواره Chandrayaan-1, Astrosatو Megha Tropiques را در این کلاس در فضا دارد.
به این ترتیب هند به سمت سرمایه گذاری در صنایع پیشرفته می رود. و میراث صنعتهای کوچک آنرا کشورهای دیگر (شاید ما) به ارمغان خواهیم برد.
جایزه بهترین مقاله مجله بین المللی ژئودزی در سال 2005
جایزه بهترین مقاله مجله بین المللی ژئودزی در سال 2005, به نویسنده جوان آقای شفقت عباس خان به خاطر چاپ مقاله زیر در شماره 4-78 این مجله اختصاص پیدا کرد:
Shallow water loading tides in
(بارگذاری جزر ومد آبهای کم عمق ناشی از رفتار فوق العاده ثقل در ژاپن)
وی در دسامبر 1972 در نزدیکی شهر کوچک خاریان در شمال پاکستان بدنیا آمد. شش سال قبل به اتفاق خانواده به دانمارک مهاجرت کرد.
فوق لیسانس خود را در سال 2001 از دانشگاه کوپن هاگن گرفت.سپس به اداره ژئودتیک ملی نقشه برداری و کاداستر دانمارک پیوست.
در سپتامبر 2001 وارد مرحله دکتری شد. در آوریل سال 2005 موفق به اخذ درجه دکتری شد. موضوع تز دکتری وی عبارتست از :
Surface deformations analyzed using GPS time series
وی در زمان تحصیل دوره دکتری ضمن ملاقات با بزرگان ژئودزی از جمله دکتر Hans-Georg Scherneck و پرفسور John Wahr موفق شد با مطالعه و تحقیق روی موضوعات ژئودزی, دو مقاله در مجله بین المللی ژئودزی به چاپ برساند. مقاله دومش که در سال 2003 به چاپ رسید عبارتست از:
vertical and horizontal displacements, modelled and observed
برای مطالعه بیشتر به شماره ماهنامه IAG مراجعه نمایید:
http://www.iag-aig.org/index.php?tpl=cat&id_c=44
روز GIS چیست؟
روز GIS رویدادی بسیار جالب و هدفمند! است که در آن روز بطور غیرمتمرکز همه کاربران GIS ، فروشندگان و ارائه دهندگان خدمات وابسته به آن؛ به معرفی کاربردهای ملموس این فناوری مهم به عموم مردم، مدارس و کلیه آحاد جامعه می پردازند.
این رویداد بخشی از برنامه جامعه ملی جغرافیا (National Geographic Society) می باشد و هدف از آن گسترش آموزش ، ترویج و کاربرد علوم جغرافیا در بین مدارس، تشکل ها، سازمان ها و خصوصا تمرکز بر روی آموزش کودکان است که از سال 1987 شروع شده است.
در این روز درهای سازمانها، شرکتها، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها بر روی علاقمندان آشنایی با GIS باز است . در این رویداد هر سازمان ، موسسه ، شرکت و ... کیکهای به شکل های متنوع تداعی کننده نقشه و GIS سرو می کنند؛ لباسهای مخصوص این رویداد را می پوشند؛ عکس می گیرند، جشن می گیرند و خلاصه یک جنب و جوش جالبی رخ می دهد.
حمایت کنندگانGIS DAY عبارتند از : جامعه ملی جغرافیا (National Geographic Society) ؛ انجمن جغرافیدانان امریکا ؛ دانشگاه کنسرسیوم علوم اطلاعات جغرافیایی ؛ سازمان زمین شناسی امریکا (USGS) ؛ کتابخانه کنگره امریکا ؛ و شرکتهای SUN , HP , ESRI
گفتنی است که طی سالیان اخیر برخی کشورها به درخواست حمایت کنندگان این رویداد پاسخ مثبت داده اند و همه ساله در اقصی نقاط دنیا این رویداد برگزار می شود.
امسال هم روز GIS در تاریخ 15 نوامبر 2006 مصادف با 24 آبان 1385 می باشد.
منبع : www.georef.ir