با وجود اینکه امروز یکشنبه ۳۱ خرداد انقلاب تابستانی بوده و خورشید به بیشترین ارتفاع خود در نیم کره شمالی رسیده و بلندترین روز سال را تجربه می کنیم. در نیم کره جنوبی امروز کوتاهترین روز و امشب بلندترین شب سال خواهد بود.
برای اطلاع از وضع بعضی از نقاط نیمکره جنوبی به وضعیت هوایی آنها در امروز توجه کنید:
۱- شهر استانلی از جزیره فالکلند انگلیس در عرض ۵۱ درجه جنوبی و طول ۵۷ درجه غربی طول شبش برابر با ۱۶ ساعت و ۲۴ دقیقه خواهد بود. بارش برف و دمای ۱۲- برای امشب این نقطه پیش بینی شده است.
۲- شهر کاپ تاون در افریقای جنوبی به عرض حدود ۳۴ درجه جنوبی و طول ۱۸ درجه شرقی طول شبش برابر با ۱۴ ساعت و ۱۴ دقیقه خواهد بود. بارش باران و دمای ۷ درجه سانتیگراد برای امشب این نقطه پیش بینی شده است.
۳- شهر سیدنی در استرالیا در عرض حدود ۳۴ درجه جنوبی و طول ۱۵۱ درجه شرقی طول شبش امشب برابر با ۱۴ ساعت و ۱۳ دقیقه خواهد بود. براش باران و دمای ۱۲ درجه سانتیگراد برای امشب این نقطه پیش می نی می شود.
به اطلاع نقشه برداران عزیز میرساند ویرایش چهارم کتاب نقشهبرداری (ژئوماتیک) از محمد رضا عاصی، توسط انتشارات دانشگاه صنعتی شریف بهچاپ رسید و هماکنون در کتابفروشیهای روبروی دانشگاه تهران و برای لحاظ نمودن تخفیف از طریق مرکز پخش این انتشارات( بهآدرس: میدان انقلاب-ابتدای خ انقلاب-ابتدای خ اردیبهشت-شماره 253-طبقه دوم-واحد402 تلفن 66405132) در دسترس میباشد.
تعداد فصل شانزده فصل
تعداد صفحه 720 صفحه
قیمت 14هزارتومان
نام فصلها:
1- کلیات
2- فاصلهیابی
3-زاویهیابی
4- امتدادیابی
5- ارتفاعیابی
6- برداشت
7- نقشهبرداری مسیر
8- نقشهبرداری املاک
9- آبنگاری
10- نقشهبرداری معدن
11- نقشهبرداری هوایی
12- دورنقشهبرداری (دورسنجی)
13- سیستمهای موقعیتیاب جهانی
14- سیستمهای اطلاعات جغرافیایی
15- میکروژئودزی
16- نقشهبرداری صنعتی – واژهنامه- منابع
وبلاگ دکترمحمدرضا عاصی www.nimrooz.blogfa.com
پست الکترونیک mraaci@gmail.com
توسعه سیستم تعیین موقعیت جهانی چین به نام Compass شتاب گرفته است. سیستم قبلی که Beidou نامیده میشد از چهار ماهواره زمین ثابت روی کشور چین تشکیل شده بود که منطقه ای به وسعت 70 تا 140 درجه شرقی و 5 تا 55 دزجه شمالی را پوشش می داد. دقت این سیستم نزدیک به 20 متر بود. سیستم Beidou یک سیستم دوطرفه مخابراتی بود. به این معنی که ارسال و دریافت موج هم از طرف ماهواره و هم از طرف گیرنده بود. گیرنده زمینی موجی را به سمت ماهواره ارسال می کرد و ماهواره هم موقعیت آن را به گیرنده ارسال می نمود.
گیرنده های این سیستم در حال حاضر بسیار بزرگ و سنگسن هستند و بیشتر به عنوان تجربه ای در امر ناوبری به آن نگاه می شود تا یک سیستم تعیین موقعیت واقعی. سیستم Compass شبیه سیستم GPS خواهد بود. این سیستم از 35 ماهواره تشکیل شده است که 5 تای آنها در مدارهای زمین ثابت و 30 تای آنها رد مدارهایی با ارتفاع 20000 کیلومتری قرار خواهند گرفت.
اولین ماهواره مدار زمین ثابت در 14 آوریل 2007 م در مدار قرار گرفت که به نامهای Compass M1, Beidou 4, یا Beidou 2A شناخته میشود. دومین ماهواره در 15 می 2009 پرتاب گردید که به نامهای Compass M2, Beidou 5 یا Beidou 2G نامیده میشود. امواج ارسالی Compass M1 توسط ایستگاه های مختلفی دریافت شده است. این ماهواره در 4 فرکانس به نامهای E1, E2, E6 و E5b موج ارسال می کند. فرکانس E1 تا به حال مشخص نشده است ولی E2 معادل 099/1561 مگا هرتز و E6 معادل 75/1278 مگا هرتز و E5b معادل 14/1207 مگا هرتز می باشند. به این ترتیب امواج این سیستم جدید با بخشی از اواج سیستمهای گالیله ، گلوناس و جی پی اس مشترک است.
مشترک بودن این فرکانسها و امواج طراحی گیرنده ها را آسانتر می سازد ولی احتمال تاثیر نامطلوب این امواج بر یکدیگر را نیز بالا می برد. در حال حاضر کمیته های مشترکی بین صاحبان و طراحان سیستمهای تعیین موقعیت جهت هماهنگی در امور فنی وجود دارد.
به هر حال ایجاد سیستمهای تعیین موقعیت جدید توسط کشورهای صاحب فن آوری به انحصار آمریکا در این زمینه پایان خواهد داد و این امر برای کشور ما که روابط سیاسی مطلوبی با این کشور ندارد می تواند به طور بالقوه مفید باشد.
در سال 2002 یک کتاب توسط Richard Lynn , Tatu Vanhanen انتشار یافت. این کتاب حاصل یک تحقیق گسترده در مورد نتایج تستهای IQ در کشورهای مختلف و به روشهای متنوع بوده است. نتایج کامل این تحقیق را در اینجا می توانید مشاهده کنید. اگر چه میانگین ضریب هوشی در جهان برابر با 90 بدست آمده است، اما می توان به صورت اجمالی میانگین ضریب هوشی در برخی کشورها به شرح زیر مشاهده کرد:
هنگ کنگ 107
ژاپن 105
آلمان 102
چین 100
آمریکا 98
فرانسه 98
اسرائیل 94
ترکیه 90
برزیل 87
ایران 84
هند 81
قطر 78
غنا 71
اتیوپی 63
اگر چه بعضی ها در داخل و یا خارج اعتقاد دارند که ایرانی ها افراد باهوشی هستند، اما باید توجه داشت که افراد سرشناسی با IQ بالا در ایران وجود دارند اما بقیه جامعه ما دارای IQ پائین تر بوده و متوسط را از حد جهانی هم پایین تر می آورد. در واقع کشورهای پیشرفته ای نظیر ژاپن با بالا بردن سطح سواد و استفاده از هوش خود، به اینجا رسیده اند. برای اطلاع از میزان IQ به نمودار زیر توجه کرد و برای انجام تست به نشانی زیر مراجعه نمایید:
روش علمی انتخاب کاندیدای اصلح
سید قاسم رستمی و محمد حسین پور
اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت و میبد
چکیده:
در این گفتار سعی شده است در مورد یکی از مهمترین خدماتی که سیستمهای اطلاعات مدیریتی می تواند در زمینه تصمیم گیری درباره موضوعات مختلف به جوامع بشری بدهد، اطلاعاتی هر چند مختصر به خواننده ارائه گردد. موضوع مورد بحث در این نوشتار، آنالیز تصمیم گیری چند معیاری و یا به اختصار MCDA است. هدف از این مقاله، ارائه یک روش علمی برای انتخاب کاندیدای اصلح انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری، بدون هیچگونه پیش فرض به مردم حتی در سطوح پایین علمی ارائه شود.
(ادامه مطلب) ادامه مطلب ...در این دوره از انتخابات که بزرگترین چهره های سیاسی جامعه برای جلوگیری از روند نا صحیح کاندیدای ریاست جمهوری شده اند این سوال مطرح است که چرا خواص جامعه نگران وضع موجود هستند اما عوام مریدند و ... .
125 نفر از استادان دانشگاه صنعتی شریف با صدور بیانیهای از سیاستهای دولت نهم و سوءمدیریت کشور به ویژه در مورد مسائل اقتصادی انتقاد کردند. آنها بیان کردند مدیریت اجرایی ناکارآمد و بیبرنامه، ناخدایی را میماند که، در عرصهی پر تلاطم داخلی و خارجی، به جای سکانداری به پاروزنی در جهات متعارض پرداخته، و طبعاً از حرکت در راستای مقصد بازمانده است.
متن کامل این بیانیه همراه با اسامی امضاء کنندگان در ادامه مطلب آمده است:
با شروع برنامه های مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری از هفته بعد با حضور مهندس میرحسین موسوی و دکتر احمدی نژاد، حساسیت روزهای پایانی تا انتخابات بیشتر می شود. با تشکر از آقای مهندس تجملیان بخاطر ارسال فایل برنامه ها، بد نیست شما نیز از برنامه ها اطلاع داشته باشید:
بعد از واقعه دردناک انفجار شاتل کلمبیا در ژانویه 2003 و کشته شدن همه 7 سرنشین آن، تعمیرات تلسکوپ متوقف شد و تا سال قبل مجدداً برنامه مأموریتهای شاتل تعمیر تلسکوپ هابل از سر گفته شد.
به دلیل خراب شدن سیستم ارسال داده در تلسکوپ، این مأموریت تا روز دوشنبه 23 اردیبهشت 88 به تعویق افتاد. شکاف 53 سانتیمتری ایجاد شده در قسمت سفالی شاتل در حین پرتاب و عبور قطعه 10 سانتیمتر بقایای ماهواره چینی منهدم شده در فضا و بدی آب و هوا (طوفان شدید) در مرکز فضایی کندی در فلوریدا، همه بدشانسی ناسا برای سلامت این مأموریت بود.
اما خوشبختانه ساعت 20:09 دیشب بلاخره این شاتل در مرکز فضایی ادواردز کالیفرنیا به سلامت به زمین نشت.
ما امیدواریم با وجود تعمیر تلسکوپ و جایگزینی دستگاه های جدید، بتوان فضا را با دید وسیع تر و با جزئیات بیشتر مشاهده نمود و روز به روز شاهد کشفیات جدید آن باشیم.