ژئواینفو: اطلاعات موضوعی علوم ژئوماتیک

اطلاعات موضوعی و خبرهای مفید و مهم در مورد شاخه های مختلف علوم ژئوماتیک که معمولا به طور پراکنده وجود دارد.( رستمی و فاطمی)

ژئواینفو: اطلاعات موضوعی علوم ژئوماتیک

اطلاعات موضوعی و خبرهای مفید و مهم در مورد شاخه های مختلف علوم ژئوماتیک که معمولا به طور پراکنده وجود دارد.( رستمی و فاطمی)

فردا خورشید ناقص طلوع می کند!

خورشید گرفتگی فردا آنقدر بی نظیر است که عده زیادی علاقه مند عازم کشور چین شده اند. نقشه زیر وضعیت گرفت را برای فردا در جهان نشان می دهد: 

 

 

 اولین گرفت این دوره در 14 ژوئن 1360 میلادی اتفاق افتاده و آخرین گرفت این دوره در 30 جولای 2622 میلادی اتفاق خواهد افتاد.

عضو انجمن نجوم ایران با تاکید بر اینکه طولانی ترین خورشید گرفتگی در سال نجوم در چهارشنبه 31 تیرماه اتفاق خواهد افتاد، گفت: این پدیده 6 دقیقه و 9 ثانیه به طول می انجامد اما در ایران قابل رویت نیست و محققان ایرانی برای رصد این پدیده به اطراف شانگهای سفر می کنند.
اسدالله قمری نژاد با بیان این مطلب گفت: طولانی ترین کسوف سال مصادف با سال جهانی نجوم در روز 31 تیرماه سال جاری رخ خواهد داد که به لحاظ مدت زمان گرفت کامل یکی از کم نظیرترین خورشید گرفتگیها خواهد بود.

مدت خورشیدگرفتگی 31 تیر ماه
وی مدت زمان این خورشید گرفتگی را 6 دقیقه و 39 ثانیه ذکر کرد و افزود: این خورشید گرفتگی از کشور هند آغاز می شود و پس از عبور از کشورهایی چون نپال، بوتان، بنگلادش و چین در جزایر جنوبی ژاپن در اقیانوس آرام به پایان می رسد. قمری نژاد ادامه داد: در مسیر این گرفت هر چه به سمت شرق پیش برویم مدت زمان گرفت کامل افزایش می یابد از این رو در جزایر جنوبی کشور ژاپن بیشترین زمان گرفت دیده می شود و اکثر گروههای رصدی جهان برای رصد این پدیده به شرق آسیا سفر خواهند کرد.
عضو انجمن نجوم ایران طولانی بودن مدت زمان گرفتگی را از بارزترین ویژگیهای این پدیده دانست و اظهار داشت: معمولا این پدیده دو تا سه دقیقه به طول می انجامد اما این تنها خورشیدگرفتگی است که در مدت زمان بیشتر اتفاق می افتد.
سفر محققان ایرانی به اطراف شانگهای برای رصد کسوف
وی با تاکید بر اینکه زمان گرفت در کشور هند کوتاه است، اظهار داشت:
محققان ایرانی به لحاظ آب و هوایی و بیشترین موفقیت در رصد گرفتگی به نزدیکی شهر بزرگ شانگهای سفر خواهند کرد. مدت زمان کسوف در این منطقه پنج دقیقه و 30 ثانیه خواهد بود.
تا سال 2150 کسوفی با مدت زمان حدود هفت دقیقه رخ نمی دهد
قمری نژاد با بیان اینکه تا سال 2150 میلادی هیچ کسوفی با مدت زمان حدود هفت دقیقه اتفاق نخواهد افتاد ابراز امیدواری کرد که محققان کشور با این سفر علمی بتوانند نتایج مورد نظر را به دست آورند.
عضو انجمن نجوم ایران به ویژگیهای این پدیده اشاره کرد و با بیان اینکه این گرفت از دوره 136ساروسی و سی و هفتمین گرفت آن است در این باره به مهرگفت: این دوره ساروسی شامل 15 گرفت جزئی، 6 گرفت حلقوی، 44 گرفت کامل و 6 گرفت حلقوی کامل است و محل گرفتها یک نقطه معینی از کره زمین نیست بلکه با محاسبه طول و عرض جغرافیا قابل محاسبه است. یک ساروسی عبارت است از مدت زمان 18 سال و 11 روز و 8 ساعت و گرفت بعدی از یک دوره خاص دوباره تکرار می شود.
وی با تاکید بر اینکه این گرفتگی سی و هفتمین گرفت از این دوره است، اضافه کرد: اولین گرفت این دوره در 14 ژوئن 1360 میلادی اتفاق افتاده و آخرین گرفت این دوره در 30 جولای 2622 میلادی اتفاق خواهد افتاد.
کسوف 31 تیر ماه رصد نمی شود
قمری نژاد با تاکید بر اینکه بر اساس آخرین مطالعات این پدیده در ایران قابل مشاهده نیست، تاکید کرد: تمامی هزینه های گروه اعزامی بر عهده علاقه مندان و محققان خواهد بود.

برای دیدن اطلاعات کامل تر درباره ی وضعیت خورشید گرفتگی در ایران و شهرهای آن و جدول زمانی کسوف به ایرانیکا بروید.

نظرات 1 + ارسال نظر
Ehsan شنبه 3 مرداد‌ماه سال 1388 ساعت 10:22 http://linkeman.ir

سلام
سایت خیلی خوب و زیبایی دارید .
شما می تونید برای اینکه مطالبتون رو به دیگران معرفی کنید و بازدید بیشتری داشته باشید در سایت "لینک من" به صورت رایگان لینک ثبت کنید . کاربران روزانه می توانند 6 لینک جدید ثبت و به دیگران معرفی کنند ... منتظر شما هستیم .

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد