ژئواینفو: اطلاعات موضوعی علوم ژئوماتیک

اطلاعات موضوعی و خبرهای مفید و مهم در مورد شاخه های مختلف علوم ژئوماتیک که معمولا به طور پراکنده وجود دارد.( رستمی و فاطمی)

ژئواینفو: اطلاعات موضوعی علوم ژئوماتیک

اطلاعات موضوعی و خبرهای مفید و مهم در مورد شاخه های مختلف علوم ژئوماتیک که معمولا به طور پراکنده وجود دارد.( رستمی و فاطمی)

یک اشتباه نقشه ای : جزیره‌ای که معلوم شد وجود ندارد

دانشمندان استرالیایی می گویند جزیره ای در اقیانوس آرام جنوبی که در نقشه های جهان، نقشه های دریانوردی و نقشه های گوگل دیده می شود، وجود خارجی ندارد.

این جزیره که سندی نام دارد و نوار فرضی نسبتا بزرگی است، در نقشه گوگل، بین استرالیا و نیو کالدونیا که تحت حاکمیت فرانسه است، قرار دارد.



ولی وقتی پژوهشگران دانشگاه سیدنی به این منطقه رفتند، جز آب های دریای کورال (مرجان) چیزی در آنجا ندیدند.

این جزیره موهوم دست کم در یک دهه اخیر در نقشه های گوناگون منتشر شده است.

ماریا سیتون، از پژوهشگران این دانشگاه، که با کشتی به منطقه رفته بود، بعد از سفر ۲۵ روزه خود به خبرگزاری فرانسه گفت "نقشه های دریانوردی در این منطقه، عمق آب را هزار و چهارصد متر نشان می داد و ما خواستیم موضوع را بررسی کنیم."

او گفت: "این جزیره روی گوگل ارث و سایر نقشه ها هم بود. برای همین رفتیم و گشتیم و دیدیم که از چنین جزیره ای خبری نیست. گیج شده بودیم. کاملا عجیب است و معلوم نیست چطور وارد نقشه ها شده است."

روزنامه های استرالیایی گزارش کرده اند که این جزیره نامرئی، اگر وجود می داشت، در محدوده آب های تحت حاکمیت فرانسه محسوب می شد. ولی در نقشه های دولتی فرانسوی، نام این جزیره منتشر نشده است.

سازمان جغرافیایی آب های استرالیا که نقشه های دریانوردی این کشور را منتشر می کند می گوید که وجود این جزیره موهوم روی نقشه های علمی و گوگل ارث ممکن است صرفا یک خطای انسانی باشد که در طول این سال ها تکرار شده باشد.

یک سخنگوی گوگل هم گفته است که آنها هنگام تهیه نقشه های خود با تعدادی از مراجع قانونی و صاحب نظر مشورت کرده اند.

پژوهشگران دانشگاه سیدنی گفته اند که قصد دارند موضوع را پیگیری کنند تا دلیل ثبت چنین خطایی در نقشه ها را بفهمند.

دانکن کندی، خبرنگار در سیدنی می گوید که در حالی که بیشتر کاوشگران در آرزوی کشف سرزمین های کشف‌ نشده‌اند، این تیم استرالیایی ظاهرا برخلاف این آرزو گام برداشته اند.

منبع: سایت بی بی سی


این موضوع نشان می دهد که گاه خطاهایی که در ترسیم نقشه ها مرتکب می شویم ممکن است تا سالها توجه کسی را جلب نکند و حتی در سطح جهانی به عنوان یک واقعیت منتشر شود.

کارتوگرافی باید جدی تر گرفته شود.

نظرات 2 + ارسال نظر
(¯`·._.·[ج.خ]·._.·´¯) شنبه 4 آذر‌ماه سال 1391 ساعت 18:26

مهندس جان در دنیای انگلیسی جماعت این اشتباهات کاملا بدیهی است با همین اشتباهات کوچک،اشتباهات بزرگتر را مرتکب شدند مثلا نبودن آمریکا در نقشه و سپس کشف آن توسط ملعون کریستف کلمب.

باقری سه‌شنبه 21 آذر‌ماه سال 1391 ساعت 16:33

خبر جالبی بود و نکته جالب‌تری را در بر داشت.
متشکر

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد